Ik ben Joël

Mijn studie en werkachtergrond

Wat wil ik worden? Na mijn middelbare school wist ik het écht niet. Een beroepskeuzecoach heeft mij toen op weg geholpen; mijn eerste eigen ervaring met een coach! Werken op het snijvlak van individuele, professionele ontwikkeling en bijdragen aan de doelen van een organisatie. Dat bleek goed bij mij te passen. Zo werd ik HR-professional en heb ik in verschillende bedrijven met mijn voeten in de klei gestaan.

Ik voelde mij echter meer aangetrokken tot persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken dan de bedrijfsmatige kant van deze functie.  Na veel verschillende opleidingen en omzwervingen werd ik uiteindelijk dan ook zelfstandig trainer, coach én trainingsacteur. In al deze rollen staat voor mij één ding voorop: leren en ontwikkelen mag vooral een leuk en speels proces zijn.

joel_baak

Ik ben Joël

Mijn studie en werkachtergrond

Wat wil ik worden? Na mijn middelbare school wist ik het écht niet. Een beroepskeuzecoach heeft mij toen op weg geholpen; mijn eerste eigen ervaring met een coach! Werken op het snijvlak van individuele, professionele ontwikkeling en bijdragen aan de doelen van een organisatie. Dat bleek goed bij mij te passen. Zo werd ik HR-professional en heb ik in verschillende bedrijven met mijn voeten in de klei gestaan.

Ik voelde mij echter meer aangetrokken tot persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken dan de bedrijfsmatige kant van deze functie.  Na veel verschillende opleidingen en omzwervingen werd ik uiteindelijk dan ook zelfstandig trainer, coach én trainingsacteur. In al deze rollen staat voor mij één ding voorop: leren en ontwikkelen mag vooral een leuk en speels proces zijn.

Joel Mooij Coaching Utrecht Den Bosch
Joel Mooij Coaching Utrecht Den Bosch

De reis is de bestemming

Ik ben altijd geïntrigeerd geweest door verhalen, of het nu in de vorm van een boek, film, theater- of muziekstuk is. Een goed verhaal bestaat altijd uit een hoofdpersoon die iets wil bereiken, maar daarvoor obstakels moet overwinnen. Natuurlijk is de zege en het succes fantastisch. Maar gaandeweg realiseerde ik me ook dat de weg daarnaartoe misschien wel interessanter is. Het ontdekken wie je bent, wat je kracht is en wat je drijft. De mensen die je tegenkomt, de lessen die je leert en de valkuilen waar je steeds beter mee om leert gaan. Milder worden voor jezelf, minder bezig zijn met wat de omgeving van je wil en gewoon worden wie je bent. Ik loop heel graag een stukje mee op jouw pad om je doelen te bereiken en vooral ook te genieten van het hier en nu.

De reis is de bestemming

Ik ben altijd geïntrigeerd geweest door verhalen, of het nu in de vorm van een boek, film, theater- of muziekstuk is. Een goed verhaal bestaat altijd uit een hoofdpersoon die iets wil bereiken, maar daarvoor obstakels moet overwinnen. Natuurlijk is de zege en het succes fantastisch. Maar gaandeweg realiseerde ik me ook dat de weg daarnaartoe misschien wel interessanter is. Het ontdekken wie je bent, wat je kracht is en wat je drijft. De mensen die je tegenkomt, de lessen die je leert en de valkuilen waar je steeds beter mee om leert gaan. Milder worden voor jezelf, minder bezig zijn met wat de omgeving van je wil en gewoon worden wie je bent. Ik loop heel graag een stukje mee op jouw pad om je doelen te bereiken en vooral ook te genieten van het hier en nu.

Joel Mooij Coaching Utrecht Den Bosch

credentials

Jaarlijks volg ik cursussen en opleidingen om mezelf als coach, trainer en acteur te blijven ontwikkelen. Ik heb onder andere de post-hbo Registeropleiding Professioneel Trainer/coach en de Coach Intensive Opleiding bij NONONS gevolgd. Dit zijn respectievelijk door de NOBTRA en de NOBCO geaccrediteerde opleidingen. Daarnaast ben ik ook aangesloten bij de NOBCO en EMCC, gecertificeerd voor DISC, erkend coach door NONONS en geregistreerd als docent bij het CRKBO.

logo5-01
Joel Mooij Coaching Utrecht Den Bosch
Joel Mooij Coaching Utrecht Den Bosch
Joel Mooij Coaching Utrecht Den Bosch
Joel Mooij Coaching Utrecht Den Bosch

credentials

Jaarlijks volg ik cursussen en opleidingen om mezelf als coach, trainer en acteur te blijven ontwikkelen. Ik heb onder andere de post-hbo Registeropleiding Professioneel Trainer/coach en de Coach Intensive Opleiding bij NONONS gevolgd. Dit zijn respectievelijk door de NOBTRA en de NOBCO geaccrediteerde opleidingen. Daarnaast ben ik ook aangesloten bij de NOBCO en EMCC, gecertificeerd voor DISC, erkend coach door NONONS en geregistreerd als docent bij het CRKBO.

Wat anderen over Joël zeggen

 • Ik heb mij erg op m’n gemak gevoeld tijdens de sessies. Dat kwam door een combinatie van professionaliteit en het creëren van een veilige/betrouwbare omgeving. Joël balanceerde goed tussen empathisch vermogen (als ik dat nodig had) en resultaatgerichtheid. Ik zit nu weer beter in mijn vel en pas het geleerde toe in de praktijk.

  Anne - HR-professional
 • Betrokken, flexibel en professioneel! Door het coachtraject heb ik het gestelde doel voor een heel groot deel gehaald. Daarnaast heb ik veel tools gekregen om zelf regie te kunnen nemen. Joël is volgens mij een erg goede coach die zijn ervaring als trainer en acteur daarin meeneemt.

  Freek - Projectmanager IT
 • Ik heb veel handvatten gekregen om met kleine ongemakken of ongenoegens om te gaan. Dat is ook waar ik voor kwam: hoe kan ik in het dagelijks leven met wat kleine aanpassingen wat minder last hebben van veranderingen of onverwachte dingen die op je pad komen. Dankzij de oefeningen die ik met Joël heb gedaan, wat makkelijk toe te passen is in het dagelijks leven, kan ik met het resultaat verder.

  Damaris - Jurist
 • Het traject heeft mij heel veel zelfvertrouwen en autonomie gegeven. Het was ook mijn hoofddoel om meer in mijn eigen kracht te staan, keuzes te maken en daardoor meer zelfstandig te worden. Het heeft ervoor gezorgd dat ik nu een traject ben gestart om als zelfstandig ondernemer te beginnen: iets waar ik daarvoor misschien alleen over bleef dromen!

  Sandra - Fotograaf
 • Professioneel! Joël kan goed luisteren en zich inleven in mijn hulpvraag. Hierdoor is de coaching goed afgestemd op wat ik nodig heb. Dat vind ik persoonlijk fijn werken. De coach is open, eerlijk en benaderbaar.  Het was voor mij fijn om ook een situatie te oefenen. De feedback en tips hebben mij weer een stapje verder gebracht

  Thijs - Manager Onderwijs
 • Joël werkt gestructureerd en is toch ook flexibel. Hij was goed voorbereid en doelgericht. Joël was op een prettige manier betrokken. Humorvol, laagdrempelig, ontspannen en flexibel. Er was ruimte om naast de loopbaanvraag ook op andere zaken in te gaan. Oefeningen waren effectief, verrassend en toch ook niet te zwaar. Het heeft zeker geleid tot meer inzichten waar ik wat mee ga doen de komende tijd.

  Jantine - Loopbaanprofessional